NEDĚLE 8. 09. 2024
Menu

Vranovský zámek má certifikát TOP VÝLETNÍ CÍLE

Vranovský zámek má Certifikát Top výletní cíle
Skupina těch nejlepších turistických cílů na jižní Moravě spolupracuje pod značkou kvality Top výletní cíle Jižní Morava již osmou sezonu. V současné době je na jižní Moravě již 32 Top výletních cílů ze všech koutů regionu. A z nich na jižní Moravě získaly čtyři ocenění na veletrhu Regiontour v Brně. Certifikáty kvality předala zástupcům Památníku Mohyly míru - Muzea Brněnska, Slovanského hradiště v Mikulčicích, zámku v Lysicích a zámku ve Vranově nad Dyjí Zuzana Vojtová,ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava.
Certifikát kvality převzal od ředitelky Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava Zuzany Vojtové také kastelán vranovského zámku Radek Ryšavý.
Čtveřice Top cílů jižní Moravy byla v prověrce kvality během loňské letní turistické sezony vyhodnocena jako nejlepší. Nezávislí kontroloři sledovali různá kritéria, například směrovky a značení, které výletníky přivedou k památce, či přívětivost průvodců. Další část prověrek se zaměřila na telefonickou komunikaci a odpovědi zaslané e-mailem, a to i v němčině nebo
angličtině. Kvalita infrastruktury dosahuje v Top výletních cílech jižní Moravy vysokého hodnocení a neustále se zvyšuje. V celkovém dojmu z destinace je rozhodující vystupování jednotlivých zaměstnanců, se kterými se návštěvník setká. S výsledky byli seznámeni zástupci všech Top výletních cílů, kteří je využijí pro další zkvalitňování svých služeb. Kontroly kvality ve stejném
rozsahu byly provedeny také v letech 2010, 2011 a 2014 výsledky ukazují tedy na potěšující dlouhodobý trend zlepšování infrastruktury i poskytovaných služeb v turistických cílech na jižní Moravě. I v budoucnu budou tyto kontroly kvality v turistických cílech na jižní Moravě pokračovat. K jejich vyšší kvalitě přispívají i exkurze, školení a setkání vedoucích a kastelánů Top výletních cílů s výměnou zkušeností, a to jak na jižní Moravě, tak i příhraničně. Výletní cíle mají také své webové stránky - www.vyletnicile.cz, které jsou stále aktualizovány. Kromě tipů na výlety zde návštěvníci najdou i množství pozvánek na různorodé akce pořádané výletními cíli. V Turistických informačních centrech a na jednotlivých památkách jsou pro zájemce k dostání také letáčky a trhací mapy. Propagační materiály jsou k dispozici nejen v němčině a angličtině, ale i v italštině a polštině.

Přečtěte si další články z našeho blogu.

Mikroregion Vranovsko © 2014 Sdružení pro rozvoj a obnovu obcí Vranovska